O povijesti kuće

Gradski muzej Senj

Gradski muzej Senj nalazi se u palači obitelji Vukasović, koja je bila jedna od najuglednijih senjskih obitelji, poznatoj i kao «kuća Marije Terezije». Palača je građena  u 14./15. st. i vrhunski je objekt profane arhitekture grada Senja.

Kroz svoju povijest palača je više puta dograđivana i pregrađivana tako da na njoj danas čitamo više elementa arhitektonskih stilova: gotiku, renesansu i barok.
Palača je stradala u Drugom svjetskom ratu. Radove na njezinoj obnovi kao i na uređenju i formiranju muzejskih zbirki započeo je 50-ih godina 20. st počasni konzervator dr. Vuk Krajač, a nastavio, također počasni konzervator grada Senja, prof. Ante Glavičić. Obnova je trajala do 1965. godine i uspješno je završena zahvaljujući nesebičnom zalaganju ove dvojice konzervatora.

GRADSKI MUZEJ SENJ

Za posjetitelje otvoreno:

– radnim danom: 7-15

srpanj i kolovoz:
– radnim danom: 7-15
– subotom i nedjeljom od 10-12

 

 

Cijena ulaznice:
– za pojedinačni posjet: djeca – 10,00 kn (1,33 eura), odrasli – 20,00 kn (2,65 eura)
– za organizirani posjet (grupe iznad 20 posjetitelja):
– djeca – 10,00 kn (1,33 eura), odrasli – 15,00 kn (1,99 eura).

U navedene cijene uključeni su: ulaznica – razglednica s motivima Senja i senjskih kulturnih spomenika, besplatan ulaz za voditelje i nastavnike, besplatan promidžbeni materijal (vodiči po zbirkama, letci, plakati…).
Za organizirane posjetitelje (grupe) nudimo usluge stručnog vođenja kroz naše objekte odnosno po tvrđavi Nehaj i Gradskom muzeju. Usluge stručnog vođenje organiziranih grupa učenika (učeničkih ekskurzija), iznosi 100,00 kn (13,27 eura) po grupi, a organiziranih grupa odraslih posjetitelja 150,00 kn (19,91 eura) po grupi i to za svaki objekt posebno, odnosno za tvrđavu Nehaj i Gradski muzej.

KAKO DOĆI DO GRADSKOG MUZEJA SENJ?